Wij werken met de Rijopleiding In Stappen (RIS)

Bij onze rijschool werken wij met de Rijopleiding In Stappen (RIS). Bij de ris leer je in stappen, je gaat steeds een stap verder, als je de vorige stap voldoende beheerst. Je eerste stap is meestal een huiswerkopdracht. Je laatste stap is dat je iets geheel zelfstandig en in steeds wisselde situaties kunt uitvoeren. In totaal loop je op deze manier 46 scripts door, verdeeld over 4 modules. Iedere module wordt afgesloten met een toets.

Na afronding van de eerste module wordt je kennis en vaardigheden getoetst. Een rijinstructeur van je eigen vertrouwde rijschool neemt deze toets af. Deze toets wordt afgenomen tijdens de rijles, gedurende 10 ā 15 minuten.

Ook wordt de module twee toets afgenomen door je eigen instructeur tijdens een rijles. In de derde toets maak je voor het eerst kennis met het CBR. Tijdens deze toets wordt een compleet rij examen nagebootst, zo kun je alvast een indruk krijgen hoe een examen in zijn werk gaat. Daarbij kun je vrijstelling verdienen voor de bijzondere verrichtingen van het praktijk examen. De vierde en laatste toets is het praktijk examen.

MEER WETEN RIJOPLEIDINGINSTAPPEN